Ondersteuning voor Almeerse ondernemers en zzp’ers

Vanwege het coronavirus verwijst de Rijksoverheid zelfstandig ondernemers naar de gemeenten voor…

Vanwege het coronavirus verwijst de Rijksoverheid zelfstandig ondernemers naar de gemeenten voor ondersteuning, zodat zij hun bedrijf kunnen voortzetten. In Flevoland kunnen ondernemers voor inkomensondersteuning terecht bij het Zelfstandigenloket Flevoland.

Zelfstandigen Loket Flevoland

Het Zelfstandigenloket Flevoland (ZLF) is een samenwerkingsverband van de zes Flevolandse gemeenten (Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde).
Ondernemers en zzp’ers kunnen een aanvraag indienen via www.zelfstandigenloketflevoland.nl. Het intakeformulier staat onder het kopje ‘Overig’ in het menu. Daarnaast kunnen ze het ZLF bereiken via zlf@lelystad.nl of telefonisch via (0320) 278 111 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur).
Het Zelfstandigenloket Flevoland adviseert en ondersteunt startende, gevestigde, oudere en beëindigende ondernemers op het gebied van ondernemerschap. Het ZLF zorgt voor de uitvoering van verschillende wettelijke regelingen.

Ondernemersplein tijdelijk gesloten

Door de landelijke maatregelen om het coronavirus in te dammen, is besloten om het servicepunt van het Zelfstandigenloket Flevoland bij het Ondernemersplein in Almere en Lelystad te sluiten. De sluiting geldt in ieder geval tot en met 6 april 2020.

Bedrijfs- of financiële zorgen door corona?

Ondernemers die wonen of een bedrijf hebben in Flevoland kunnen zich ook rechtstreeks bij de stichting MKBDoorgaan.nl melden voor de hulp bij de toegang tot financiering en advies. U kunt zich aanmelden via de website www.mkbdoorgaan.nl voor een gratis informerend gesprek.

Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel heeft een loket geopend voor ondernemers. U kunt vragen stellen over bijvoorbeeld voorraden, personeel en financiële impact. Het loket is te bereiken via www.kvk.nl/coronaloket. Dit loket is ook telefonisch bereikbaar via 0800-2117 (op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur). Bij dit telefonisch loket zitten specialisten die kunnen helpen bij vragen over welke regelingen er bestaan, hoe je moet handelen in bepaalde gevallen en wat aanbevolen is om nu te doen.

Bijzonder uitstel gemeentelijke belastingen

Komt u in betalingsproblemen door het coronavirus? Dan kunt u voor uw aanslag gemeentelijke belastingen bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Dit geldt voor ondernemers (inclusief zzp’ers) in Almere. Dien het verzoek in via de online Belastingbalie van de gemeente Almere of stuur een e-mail naar belastingen@almere.nl. Leg in uw aanvraag uit hoe u door het coronavirus in betalingsproblemen bent gekomen. Nadat wij uw verzoek hebben ontvangen, stoppen wij met de invorderingsmaatregelen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*