Almere City wint prijs voor inzet samenleving

Almere City FC heeft de Flevopenning Participatie 2020 gewonnen. Deze waardering voor excellente…

Almere City FC heeft de Flevopenning Participatie 2020 gewonnen. Deze waardering voor excellente bijdragen aan de sociale thematieken in de regio werd uitgereikt door Cedris-voorzitter Job Cohen en de voorzitter van het Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF) de Almeerse wethouder Froukje de Jonge.
De uitreiking vond plaats op vrijdag 22 februari tijdens een zeer druk bezocht ondernemersgala van de stichting Flevopenning in de nieuwe passagiersterminal van Lelystad Airport. Andere winnaars deze avond waren Suplacon BV uit Emmeloord dat de Flevopenning Toponderneming 2020 kreeg uitgereikt en student Ellen de Bruin aan wie de Windesheim Flevopenning Comakership werd toegekend voor haar afstuderen bij de farmaceutische organisatie Abbott Biologicals.

En de winnaar is…

John Bes, de directeur van Almere City FC, viel zijn MVO-manager in de armen toen Job Cohen de naam van de Almeerse voetbalclub noemde. Almere City FC was één van de zes genomineerden en kreeg de Flevopenning Participatie wegens de bijdrage die de club levert aan de inclusieve arbeidsmarkt in Flevoland. Vanuit haar maatschappelijke platform ‘Almere & the City’ worden er projecten georganiseerd waarbij inclusiviteit in brede zin een grote rol speelt. Daarbij worden bedrijven en instellingen in de omvangrijke businessclub in toenemende mate actief betrokken.

Lustrum

De Participatie Flevopenning werd voor vijfde keer uitgereikt en heeft daarmee zijn eerste lustrum bereikt.  De onderscheiding wordt mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF). RWF is een actiegericht samenwerkingsverband van werknemers- en werkgeversorganisaties, vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen, UWV en gemeenten in de arbeidsregio Flevoland. Onder de noemer ‘Flevoland Werkt!’ werken de partijen intensief samen aan de realisatie van een inclusieve arbeidsmarktregio waarin niemand aan de kant staat.

Dronten gastheer

In 2021 is Dronten de gastheer van de 17e editie van het Ondernemersgala van de Stichting Flevopenningen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*