Flevoziekenhuis staakt woensdag

Het Flevoziekenhuis gaat aanstaande woensdag actievoeren voor een betere CAO. Als gevolg hiervan hanteert het ziekenhuis deze dag een zogenaamde zondagsdienst, waarbij de spoedeisende zorg wel open blijft.

Net als in veel andere ziekenhuizen in Nederland, voert ook het Flevoziekenhuis aanstaande woensdag actie. Bij een aantal specialismen werkt een deel van de medewerkers op 20 november alsof het zondag is. Dat betekent dat een deel van de niet-spoedeisende zorg niet wordt verleend. De spoedeisende hulp blijft open en spoedpatiënten worden altijd geholpen. Ook bevallingen gaan door.

Afspraken
Patiënten die al zijn opgenomen kunnen blijven rekenen op de zorg die ze van het Flevoziekenhuis gewend zijn. De bezoekuren blijven zoals normaal. Voor patiënten wiens afspraak op de polikliniek is geannuleerd wordt zo snel mogelijk een nieuwe afspraak ingepland.

Hinder
Het ziekenhuis geeft aan het jammer te vinden dat de patiënten hinder ondervinden van de acties, maar hoopt op begrip en benadrukt deze actie te voeren om juist de zorg voor de patiënten ook in de toekomst goed te kunnen blijven aanbieden.

Meer informatie is te vinden op de website van het ziekenhuis: https://www.flevoziekenhuis.nl/